آث میلان طی تاریخ طولانی و پرافتخارش با جذب بازیکنان برجسته و تأثیرگذار، موفقیتهای فراوانی را تجربه کرده است. این باشگاه با خریدهای هوشمندانه در بازار نقلوانتقالات، نهتنها ترکیبش را تقویت کرده بلکه به تأثیرگذاری در دنیای فوتبال پرداخته است. از ستارگانی که در دوران اوج میلان حضور داشتند تا چهرههای برجستهای که طی سالهای اخیر به این تیم پیوستهاند، هر کدام نقش مهمی در شکلگیری تاریخ پرافتخار این باشگاه ایفا کردهاند.
در این مطبی به بررسی ۱۰ خرید برتر تاریخ آث میلان میپردازیم. لطفاً تا انتهای این مطلب همراه ما باشید:
۱۰. کوینپرینس بواتنگ از جنوا در سال ۲۰۱۰ به صورت قرضی:
در آغاز دهه ۲۰۱۰، آث میلان با جذب ستارگانی همچون: زلاتان ابراهیموویچ و روبینیو در حال تقویت خط حمله خویش بود. در این میان، انتقال کوینپرینس بواتنگ چندان پر سروصدا نبود اما این بازیکن غنایی-آلمانی به یکی از ارکان موفقیت تیم تبدیل شد. روسونریها ابتدا بواتنگ را بهصورت قرضی از جنوا جذب کردند و در ادامه باتوجهبه عملکرد خوب این هافبک، تصمیم گرفتند که قرارداد او را دائمی کنند.
بواتنگ پس از انتقال به میلان، خیلی زود به یکی از مهرههای کلیدی روسونریها تبدیل شد و در اکتبر ۲۰۱۱ با هتتریک بهعنوان بازیکن ذخیره در بازی مقابل لچه (پیروزی ۴-۳ پس از عقبافتادن ۳-۰)، نامش را در تاریخ سری آ ثبت کرد. بازیهای درخشان بواتنگ کمک کرد میلان در سال ۲۰۱۱ قهرمان سری آ شود تا نام او در تاریخ پرافتخار این باشگاه جاودانه گردد.
۹. زلاتان ابراهیموویچ از الای گلکسی در سال ۲۰۱۹ طی قراردادی آزاد:
آث میلان در سال ۲۰۱۹ روزهای سختی را تجربه میکرد و شدیداً نیازمند مهاجمی باتجربه بود. درنتیجه زلاتان ابراهیموویچ بازیکن آن روزهای الای گلکسی، بهعنوان راهکاری فوری و البته پرریسک با قراردادی ششماهه و آزاد به آث میلان برگشت. با وجود اینکه بسیاری از کارشناسان معتقد بودند که زلاتان ۳۸ساله دوران اوجش را سپری کرده است اما او تأثیری عظیم بر روسونریها گذاشت.
زلاتان نهتنها با گلهای حساسش تیم را تقویت کرد بلکه ذهنیت برندهاش را به بازیکنان جوان تیم القا کرد و بهنوعی رهبر معنوی باشگاه شد. او نقش پررنگی در قهرمانی فصل ۲۲-۲۰۲۱ آث میلان در سری آ ایفا کرد و باعث شد تا روسونریها پس از ۱۱ سال به این عنوان دست پیدا کنند. در نهایت انتقال رایگان ابراهیموویچ به یکی از هوشمندانهترین و موفقترین معاملات تاریخ آث میلان تبدیل شد.
۸. فیلیپو اینزاگی از یوونتوس در سال ۲۰۰۱ با مبلغ ۳۶.۱۵ میلیون یورو:
فیلیپو اینزاگی همیشه نظرات متفاوتی را در میان طرفداران فوتبال ایتالیا برمیانگیخت اما چیزی که همگان آن را قبول داشتند، توانایی گلزنی او در مواقع حساس بود. دو گل او در فینال لیگ قهرمانان اروپا سال ۲۰۰۷ بهتنهایی هزینه انتقال او به میلان را جبران کرد، چه برسد به عملکرد فوقالعاده پیپو اینزاگی طی دوران حرفهایاش در جمع روسونریها که موفقیتهای فراوانی را برای این باشگاه به ارمغان آورد.
اینزاگی طی دوران حضورش در آث میلان، ۳۰۰ بار پیراهن مشکی و قرمز این باشگاه را بر تن کرد که حاصل آن ثبت ۱۲۶ گل و ۲۱ پاس گل بود. او سرانجام در سال ۲۰۱۲ با کسب سه عنوان قهرمانی در سری آ ایتالیا و همچنین دو لیگ قهرمانان اروپا از دنیای فوتبال خداحافظی کرد تا نامش را برای همیشه در تاریخ باشگاه آث میلان جاودانه کند و به یکی از اسطورههای این باشگاه تبدیل شود.
فیلیپو اینزاگی اسطوره باشگاه آث میلان
۷. آندرهآ پیرلو از اینتر میلان در سال ۲۰۰۱ با مبلغ ۱۷ میلیون یورو:
آندرهآ پیرلو یکی از هوشمندانهترین خریدهای تاریخ آ.ث. میلان بود که در سال ۲۰۰۱ با مبلغ ۱۷ میلیون یورو از اینتر میلان به این باشگاه پیوست. او که در اینتر فرصت زیادی برای درخشش پیدا نکرده بود، در میلان به یکی از بهترین هافبکهای تاریخ فوتبال تبدیل شد. پیرلو با سبک بازی منحصربهفردش بهعنوان بازیساز عمقی، قلب تپنده خط میانی میلان شد.
پیرلو در کنار بازیکنانی همچون: گنارو گتوزو، کلارنس سیدورف و ماسیمو آمبروزینی، یکی از بهترین خطوط میانی تاریخ فوتبال را شکل داد. او به همراه آث میلان دو قهرمانی لیگ قهرمانان اروپا و دو اسکودتو به دست آورد و توانست تأثیری عمیق بر موفقیتهای این تیم بگذارد. انتقال او از اینتر به میلان، یکی از اشتباهات بزرگ رقیب همشهری و یکی از بهترین تصمیمات تاریخ میلان بود.
۶. کلارنس سیدورف از اینتر میلان در سال ۲۰۰۲، معاوضه با فرانچسکو کوکو:
در اوایل دهه ۲۰۰۰، اینتر میلان مجموعهای از انتقالها و معاوضههای ناموفق را انجام داد که بدترین آنها معاوضه کلارنس سیدورف با فرانچسکو کوکو بود. سیدورف ۱۰ فصل درخشان را با پیراهن میلان سپری کرد و دو لیگ قهرمانان دیگر به افتخاراتی که قبلاً در رئال مادرید و آژاکس به دست آورده بود، افزود. او یکی از بااستعدادترین و فنیترین هافبکهای تاریخ بود و به همراه بازیکنانی مانند: پیرلو، گتوزو و کاکا، بخشی از خط میانی افسانهای میلان در آن سالها بود.
۵. کافو از آاِس رم در سال ۲۰۰۳ طی قراردادی آزاد:
کافو بیش از هر بازیکن دیگری در تاریخ، پیراهن تیم ملی برزیل را بر تن کرده و در سه فینال جام جهانی حضور داشته که در دو دوره قهرمان شد. بااینحال وقتی او در سن ۳۳ سالگی از رم جدا شد، بسیاری بر این باور بودند که دوران اوجش به پایان رسیده است اما کافو ثابت کرد که این گمانهزنیها اشتباه بوده و پنج سال فوقالعاده دیگر را در میلان گذراند. او به روسونریها کمک کرد تا به دو فینال لیگ قهرمانان و یک اسکودتو برسند. بدون شک، کافو یکی از بهترین مدافعان کناری تاریخ فوتبال بود.
۴. تیاگو سیلوا از فلومیننزه در سال ۲۰۰۹ با مبلغ ۱۰ میلیون یورو:
تیاگو سیلوا پس از مواجهه با بیماری سخت سل، تصمیم گرفته بود از فوتبال بازنشسته شود اما بازگشت و در فلومیننزه توانست بار دیگر تواناییهایش را به نمایش بگذارد. آث میلان در سال ۲۰۰۹ این مدافع جوان و مستعد را با مبلغ ۱۰ میلیون یورو به خدمت گرفت. از همان بازیهای ابتدایی، عملکرد تیاگو سیلوا تحسین بزرگان فوتبال را برانگیخت.
بازیکنانی همچون: نستا و پائولو مالدینی تیاگو سیلوا را یکی از بهترین مدافعان جوان میدانستند و همتیمی او، الکساندر پاتو، پیشبینی کرد که تیاگو به یکی از برترین مدافعان جهان تبدیل خواهد شد. در سال ۲۰۱۱، تیاگو سیلوا نقشی حیاتی در خط دفاعی میلان ایفا کرد و تیم را به قهرمانی سری آ رساند. او پس از دوران موفقیتآمیزش در میلان به پاریسنژرمن و سپس به چلسی پیوست و به افتخارات بیشتری دستیافت.
۳. الساندرو نستا از لاتزیو در سال ۲۰۰۲ با مبلغ ۳۱ میلیون یورو:
آث میلان طی انتقالی مهم در سال ۲۰۰۲، موفق شد نستا را از لاتزیو به خدمت بگیرد و در این مسیر، یوونتوس و اینتر میلان را پشت سر گذاشت. نستا که در زمان این انتقال ۲۶ ساله بود؛ به یکی از نمادهای باشگاه تبدیل شد و طی ۱۰ سال حضورش در میلان، تمامی افتخارات ممکن را به دست آورد. این مدافع میانی افسانهای در زمان بازی برای میلان به همراه تیم ملی ایتالیا قهرمان جام جهانی شد و با سه قهرمانی در سری آ، دو لیگ قهرمانان اروپا و سه کوپا ایتالیا، نامش را در تاریخ روسونریها جاودانه کرد.
۲. زلاتان ابراهیموویچ از بارسلونا در سال ۲۰۱۱ با مبلغ ۲۴ میلیون یورو:
اولین دوره حضور زلاتان ابراهیموویچ در میلان، یکی از هوشمندانهترین معاملات تاریخ این باشگاه را رقم زد. بارسلونا که سال ۲۰۰۹ زلاتان را با هزینهای هنگفت طی معاوضه با ساموئل اتوئو به خدمت گرفته بود، نتوانست در ترکیبش بهدرستی از او بهره ببرد تا زلاتان در سال ۲۰۱۱ با مبلغی بسیار پایینتر (۲۴ میلیون یورو) به میلان بپیوندد و بلافاصله تأثیرگذاریاش را نشان دهد. ابراهیموویچ در همان فصل اول حضورش با گلها و عملکرد درخشانش، آث میلان را به اولین اسکودتویش پس از سال ۲۰۰۴ رساند و به سلطه پنجساله اینتر میلان پایان داد. بااینحال، مشکلات مالی روسونریها باعث شد که زلاتان در سال ۲۰۱۲ به پاریسنژرمن منتقل شود.
۱. کاکا از سائوپائولو در سال ۲۰۰۳ با مبلغ ۸.۵ میلیون یورو:
وقتی کاکا در سال ۲۰۰۳ به آث میلان پیوست، تقریباً هیچکس او را نمیشناخت و سیلویو برلوسکونی رئیس وقت روسونریها مبلغ پرداختی برای خرید او را پول خرد توصیف کرد اما خیلی زود مشخص شد که میلان یکی از بزرگترین و مستعدترین بازیکنان فوتبال را به خدمت گرفته است. کاکا طی شش سال اول حضورش در میلان، با ثبت ۹۵ گل در ۲۷۰ بازی به کابوسی برای مدافعان سایر تیمها تبدیل شد.
درخشانترین لحظه کاکا در آث میلان مربوط به سال ۲۰۰۷ بود که موفق شد با نمایشهای چشمنواز و دلنشینش روسونریها را بهعنوان قهرمانی لیگ قهرمانان اروپا برساند. او همان فصل با ۱۰ گل زده آقای گل لیگ قهرمانان اروپا شد و درنهایت به توپ طلای سال ۲۰۰۷ دستیافت. او سرانجام در سال ۲۰۰۹ با قراردادی نجومی به ارزش ۶۷ میلیون یورو راهی رئال مادرید شد و سود قابلتوجهی را برای روسونریها به ارمغان آورد.
کاکا، بهترین خرید تاریخ آث میلان