در این مطلب از سایت فوتبالباز به بررسی ترکیب و شماره بازیکنان استقلال در فصل 97-1396 میپردازیم و در ادامه نگاهی اجمالی به عملکرد آبیپوشان در این فصل خواهیم داشت. لطفاً با ما همراه باشید:
لیست و شماره بازیکنان استقلال در فصل 97-1396 به شرح زیر است:
دروازهبانها:
1. سید مهدی رحمتی
22. سید حسین حسینی
19. ارشیا بابازاده
مدافعان:
2. خسرو حیدری
5. مجید حسینی
13. آرمین سهرابیان
17. یعقوب کریمی
18. میلاد زکی پور
21. وریا غفوری
30. عظیم گوک
33. پژمان منتظری
90. لئاندرو پادوانی سلین
هافبکها:
4. روزبه چشمی
6. امید ابراهیمی
8. مجتبی جباری
14. فرشید باقری
16. مهدی قایدی
20. سرور جپاروف
23. داریوش شجاعیان
24. امید نورافکن
28. محسن کریمی
70. محمد جواد محمدی
80. بویان نایدنوف
88. فرشید اسماعیلی
مهاجمان:
7. حسن بیت سعید
9. علی قربانی
10. سجاد شهباززاده
11. جابر انصاری
25. مامه بابا تیام
کادر فنی:
سرمربی: علیرضا منصوریان (تا 29 شهریور 1396 – 8 بازی)، میک مک درموت (سرمربی موقت – یک بازی) و وینفرد شفر (از 16 آذر 1396 – 34 بازی)
مدیرعامل: رضا افتخاری
سرپرست: نصرالله عبداللهی
مدیر فنی: بهتاش فریبا
مربی: ساشا شفر
مربی: میگوئل کولی
مربی دروازهبانها: اشکان نامداری
مربی بدنساز: جیری ساناک
آنالیزور: کیانوش فروزش
مدیر تدارکات: مدد جباری
بررسی عملکرد استقلال در فصل 97-1396 فوتبال ایران:
استقلال تهران در فصل 97-1396 با فرازونشیبهای فراوانی روبهرو شد؛ فصلی که با بحران آغاز شد اما با کسب عنوان قهرمانی جام حذفی و صعود به جمع 8 تیم برتر آسیا بهپایان رسید. آبیها که با نایبقهرمانی در لیگ شانزدهم، سهمیه لیگ قهرمانان آسیا را کسب کرده بودند، لیگ هفدهم را با هدایت علیرضا منصوریان آغاز کردند اما کسب نتایج ضعیف طی هفتههای ابتدایی ازجمله ثبت تنها دو گل تا هفته هفتم، انتقادهای فراوانی را متوجه کادر فنی کرد و در نهایت، منصوریان پس از دیدار با ذوبآهن از سمتش استعفا داد.
میک مکدرموت برای یک هفته موقتاً هدایت استقلال را بر عهده گرفت و با پیروزی مقابل سپیدرود، آبیپوشان را به مسیر پیروزی بازگرداند اما مهمترین تصمیم مدیریتی در این فصل، انتصاب وینفرد شفر آلمانی بهعنوان سرمربی جدید بود تا استقلال پس از پانزده سال، بار دیگر چهره خارجی دیگری را روی نیمکتش ببیند. حضور شفر، نقطه عطفی در روند استقلال بود زیرا تیمی که تا پیش از ورود او سردرگم و بینظم ظاهر شده بود، بهتدریج با ثبات تاکتیکی و روحیهای تازه در میدان حاضر شد.
سرمربی آلمانی در نخستین دیدارش مقابل فولاد به تساوی بدون گل دستیافت و در شهرآورد رفت مغلوب پرسپولیس شد اما دیری نپایید که استقلال با بردهای پیاپی بهویژه پیروزیهای پرگل برابر تیمهایی همچون: سپاهان و پارس جنوبی به جمع مدعیان بازگشت. با بازگشت جپاروف و جذب چند بازیکن خارجی، استقلال در نیمفصل دوم به فرم هجومی و قدرتمندی رسید. شاگردان شفر در نهایت با کسب 53 امتیاز و تنها یک امتیاز کمتر از ذوبآهن در جایگاه سوم جدول ردهبندی لیگ برتر هفدهم قرار گرفتند و نشانههایی از بازگشت به روزهای اوج را نشان دادند.
عکس تیمی بازیکنان استقلال در فصل 97-1396
آبیها در جام حذفی آن فصل، نمایشی درخشان را ارائه دادند و با عبور از تیمهای گل گهر، نساجی، ایران جوان بوشهر و صنعت نفت آبادان به فینال این رقابتها راه یافتند. در دیدار نهایی که روز ۱۳ اردیبهشت ۱۳۹۷ در ورزشگاه خرمشهر برگزار شد، شاگردان شفر موفق شدند با تکگل مامه بابا تیام از سد تیم خونهبهخونه بابل بگذرند و عنوان قهرمانی جام حذفی را کسب کنند. این قهرمانی در شرایطی به دست آمد که پیش از بازی، مدیرعامل تیم رقیب اعلام کرده بود در دیدار فینال شرکت نخواهند کرد؛ بااینحال مسابقه طبق برنامه برگزار شد. حواشی این دیدار با آسیبدیدگی یکی از هواداران استقلال بر اثر پرتاب سنگ تلختر شد اما در نهایت این قهرمانی شیرین، جایگاه شفر را در قلب هواداران تثبیت کرد.
در عرصه آسیایی نیز استقلال نمایش قابلتوجهی داشت. آنها در گروه مرگ لیگ قهرمانان آسیا سال ۲۰۱۸ با تیمهای قدرتمندی همچون: الهلال عربستان، الریان قطر و العین امارات همگروه شدند و با کسب نتایج درخشان، بهعنوان صدرنشین گروه به مرحله حذفی صعود کردند. آبیپوشان در مرحله یکهشتم نهایی، طی دیداری حساس مقابل ذوبآهن قرار گرفتند. بازی رفت در اصفهان با شکست ۱–۰ به پایان رسید اما در بازی برگشت، تیام با هتتریک درخشانش استقلال را ۳–۱ پیروز کرد و این تیم را به جمع هشت تیم برتر قاره رساند.
استقلالیها در مرحله یکچهارم نهایی به مصاف السد قطر رفتند. آنها طی دیدار رفت در ورزشگاه آزادی با نتیجه ۳–۱ شکست خوردند و در بازی برگشت که در دوحه برگزار شد، تساوی ۲–۲ رقم خورد تا استقلال در مجموع با نتیجه ۵–۳ از صعود به نیمهنهایی باز بماند. بااینحال، حضور در جمع هشت تیم برتر آسیا و صدرنشینی در گروهی دشوار، کارنامه آسیایی قابلقبولی برای هواداران آبیها محسوب میشد.