روند تغییر مالکیت باشگاه نیوکاسل بسیار کند پیش میرود و هنوز خریداران باشگاه نیوکاسل نتوانستهاند موافقت مسئولین لیگ برتر را برای تغییر مالکیت جلب کنند.
یک کنسرسیوم تحت حمایت عربستان از مدتها پیش درصدد خرید باشگاه نیوکاسل است، هر چند هنوز موفق نشده این موضوع را نهایی کند.
به گزارش بی بی سی، بررسی پیشنهاد خرید باشگاه نیوکاسل توسط یک کنسرسیوم تحت حمایت عربستان، به دلیل عدم شفافیت در مورد اینکه چه کسی مسئول این باشگاه باشد، به تعویق افتاده است. 16 هفته پس از ثبت اسناد مربوطه در خصوص خرید باشگاه نیوکاسل در ازای 300 میلون پوند در لیگ برتر، این قرارداد همچنان مورد بررسی مدیران قرار دارد.
پیشنهاد خرید نیوکاسل توسط آماندا استیولی سرمایهگذار انگلیسی ارائه شده، اما صندوق سرمایه سلطنتی عربستان سعودی (PIF) 80 درصد سهام را در اختیار دارد. رییس PIF، محمد بن سلمان ولیعهد عربستان است و به نظر میرسد وکلای لیگ برتر در تلاش هستند رابطه دقیق میان کنسرسیوم و دولت عربستان را پیدا کنند.
دلیل اهمیت این موضوع به خاطر پخش تلویزیونی غیرقانونی مسابقات لیگ برتر توسط شبکه beoutQ است، هر چند عربستان ادعاهای مذکور در خصوص حمایت از این شبکه را تکذیب میکند و میگوید هیچ ارتباطی با این موضوع ندارد. از سویی خانوادههای زندانیانی که در عربستان سعودی زندانی شدهاند، گفتهاند اگر توافق حاصل شود، سکوت نخواهند کرد.
لیگ برتر، PIF و مایک اشلی مالک نیوکاسل از هرگونه اظهارنظر در این خصوص خودداری کردهاند، اما با توجه به زمان هفت هفتهای باقیمانده تا شروع فصل جدید لیگبرتر، باید هر چه سریعتر در خصوص این موضوع تصمیمگیری شود.
از سویی هنری موریس بازرگان آمریکایی علاقهمند است با پیشنهادی 350 میلیون پوندی باشگاه نیوکاسل را که در رده سیزدهم فصل 2019/20 لیگ برتر انگلیس قرار گرفت، خریداری کند. یک منبع به بی بی سی گفته که موعد بند مربوط به فروش نیوکاسل به کنسرسیوم مورد حمایت عربستان خاتمه یافته و این فرصتی گرانبها برای موریس است، تا نیوکاسل را خریداری کند.
اکنون همه نگاه ها معطوف به ریچارد مسترز مدیر اجرایی لیگ برتر و هیئت مدیر او است. آنها باید بررسی کنند که مالکین احتمالی باشگاههای لیگ برتری آیا قوانین این مسابقات را نقض کردهاند یا خیر و آیا از استانداردهای لازم برای حفظ اعتبار و تصویر لیگ برتر برخودار هستند یا خیر؟
منابع گفتهاند اگرچه محمد بن سلمان مالک PIF است، اما او درگیر کارهای اجرایی روزانه این کنسرسیوم نیست، بنابراین سوالات مربوط به عدم رعایت حقوق بشر در عربستان در خصوص این موضوع صدق نمیکند.