در این مطلب از سایت
فوتبالباز به بررسی ترکیب و شماره بازیکنان تیم ملی ایران در جام ملتهای آسیا سال ۲۰۰۷ میپردازیم. لطفاً همراه ما باشید:
لیست و شماره بازیکنان تیم ملی ایران در جام ملتهای آسیا ۲۰۰۷ به شرح زیر است:
دروازهبانها:
1. حسن رودباریان
22. وحید طالب لو
30. سید مهدی رحمتی
مدافعان:
3. امیرحسین صادقی
5. رحمان رضایی
12. سید جلال حسینی
13. حسین کعبی
15. هادی عقیلی
20. محمد نصرتی
هافبکها:
2. مهدی مهدوی کیا (کاپیتان)
4. آندرانیک تیموریان
6. جواد نکونام
7. فریدون زندی
8. علی کریمی
11. مهرزاد معدنچی
14. ایمان مبعلی
18. مهدی رجب زاده
19. ابراهیم صادقی
24. مسعود شجاعی
مهاجمان:
9. وحید هاشیمان
10. رسول خطیبی
16. غلامرضا عنایتی
17. جواد کاظمیان
سرمربی: امیر قلعه نویی
عکس تیمی بازیکنان تیم ملی ایران در جام ملتهای آسیا 2007
بررسی عملکرد تیم ملی ایران در جام ملتهای آسیا ۲۰۱۵:
جام ملتهای آسیا سال ۲۰۰۷، برای فوتبال ایران چیزی فراتر از تورنمنتی قارهای بود. این مسابقات برای تیم ملی تبدیل به میدان آزمون هویتی شد که در آن، گذشتهای پرفرازونشیب، نسلی طلایی و سرمربی تازهکار در بالاترین سطح رقابت به یکدیگر گره خورده بودند. پس از وداع با برانکو ایوانکوویچ و ناکامی در جام جهانی ۲۰۰۶ آلمان، فدراسیون فوتبال تصمیم گرفت هدایت تیم را به امیر قلعهنویی مربی موفق وقت استقلال بسپارد. انتخابی که اگرچه برگرفته از اعتماد به توان مربیان داخلی بود اما خیلی زود درگیر حواشی، تصمیمات فنی پرریسک و چالشهای مدیریتی شد.
تیم ملی ایران با ترکیبی از باتجربهترین ستارههای نسل طلاییاش از علی کریمی و مهدی مهدویکیا گرفته تا جواد نکونام و فریدون زندی، پا به میدان گذاشت و در گروه C با تیمهای چین، ازبکستان و مالزی همگروه شد. گروهی که ایران از همان ابتدا یکی از شانسهای مسلم صعود آن بود. شاگردان قلعهنویی در نخستین دیدار مقابل ازبکستان علیرغم گل به خودی رحمان رضایی، بازگشتی دراماتیک داشتند و با گلهای جلال حسینی و جواد کاظمیان با نتیجه 2-1 پیروز شدند و سه امتیاز را کسب کردند.
دیدار ایران و ازبکستان در جام ملتهای آسیا 2007
ایران در دومین دیدار نیز بازگشتی دیگر را تجربه کرد و این بار در شرایطی که دو گل از چین خورده بود با ضربه ایستگاهی استادانه فریدون زندی و ضربه سر تماشایی جواد نکونام، بازی را بهتساوی 2-2 کشاند. پیروزی آسان مقابل مالزی میزبان در سومین دیدار با گلهای نکونام و تیموریان، صعود بیدردسر یوزهای ایرانی را تضمین کرد. بااینحال، برخلاف درون زمین که همه چیز در مسیر صعود بود، تیم ملی در پشت پرده، اوضاع چندان آرامی را تجربه نمیکرد.
عواملی همچون: چینشهای غیرمنتظره ترکیب، نیمکتنشینی چهرههای آماده، درگیری بازیکنان در تمرینات (اخراج امیرحسین صادقی از تیم ملی به دلیل برخورد فیزیکی در تمرینات) و حتی استفاده از آشپزهای ایرانی توسط سرمربی، باعث شدند اردوی تیم ملی چهرهای ناآرام و ملتهب بگیرد. هرچند ایران بدون شکست به مرحله یکچهارم نهایی جام ملتهای آسیا 2007 رسید اما تردیدها نسبت به رویکرد فنی قلعهنویی و توانایی او برای کنترل تیم در بزنگاهها، هر روز پررنگتر میشد.
دیدار با کره جنوبی رقیب دیرینه و سنتی تیم ملی در مرحله یکچهارم نهایی، تمامی نشانههای نبردی کلاسیک را داشت اما آنچه در این دیدار اتفاق افتاد، داستانی تلخ و تراژیک برای فوتبال ایران بود. این دیدار نفسگیر پس از 120 دقیقه تلاش دو تیم، بدون گل به پایان رسید تا سرنوشت صعود به ضربات پنالتی کشیده شود. درست در واپسین دقایق وقتهای اضافه، قلعهنویی تصمیمی عجیب گرفت و وحید طالبلو را تنها برای مهار پنالتیها بهجای حسن رودباریان به میدان فرستاد؛ تصمیمی که بیش از آنکه تاکتیکی باشد، حکم قمار داشت.
پایان تراژیک ایران در جام ملتهای آسیا 2007
قمار قلعهنویی جواب نداد و طالبلو مقابل لی وون جائه دروازهبان باتجربه کره جنوبی مغلوب شد. پنالتیهای مهدی مهدویکیا و رسول خطیبی مهار شدند و رؤیای ایران برای رسیدن به مرحله نیمهنهایی نقشبرآب شد. در پایان این تورنمنت، عراق با عملکردی خیرهکننده و پیروزی مقابل عربستان قدرتمند در دیدار پایانی، برای نخستینبار قهرمان آسیا شد، کره جنوبی مقام سوم را کسب کرد و ایران بدون اینکه حتی یک بازی را ببازد از دور رقابتها کنار رفت. جام ملتهای آسیا ۲۰۰۷ برای فوتبال ایران، نهتنها فرصتی ازدسترفته بلکه تصویری تلخ بود از آنچه میتوانست با مدیریت بهتر به افتخاری تاریخی بدل شود. همچنان پس از سالها، بسیاری معتقدند که ایران در آن رقابتها بیش از آنکه مغلوب کرهجنوبی شود، قربانی تصمیمات داخلی شد.