برگرفته از روزنامه خبرورزشی؛
انگلیس، ولز و آمریکا تنها رقبای تیم ملی در جام جهانی نیستند. ایران برای درخشیدن در این جام باید به جز این ۳ رقیب، روبهروی انبوهی از حواشی، زمزمههای ریز و درشت و البته شایعههای بزرگ بایستد. تازهترین شایعهای که در روزهای گذشته بارها به گوش رسیده، مسئله کنار گذاشتهشدن تیم ملی از جام جهانی است. داستانی که برخی از رسانهها با آبوتاب زیادی دربارهاش صحبت میکنند اما احتمال رقم خوردنش تقریبا نزدیک به صفر بهنظر میرسد. جام جهانی، چیزی شبیه اردوی تدارکاتی تیم ملی در کانادا نیست که با چند بیانیه به راحتی لغو شود. تجربه نشان میدهد چنین تصمیمهایی در فاصله کوتاه تا برگزاری جام، هرگز اتفاق نیفتادهاند.
این بار هم چنین خواستهای به سرانجام نخواهد رسید. بدون تردید در روزهای آینده، تلاشهای مستمری برای حذف ایران از جام جهانی صورت میگیرد اما بعید است که این تلاشها ثمر بدهند و کوچکترین خطری تیم ملی ایران را تهدید کند. ایران یکی از نخستین تیمهایی بوده که به جام جهانی قطر راه پیدا کرده و سناریوی کنار گذاشته شدنش از این جام به دلایل غیرفوتبالی، کاملا دور از ذهن بهنظر میرسد.
بیشتر زمزمهها در مورد حذف ایران از جام جهانی ۲۰۲۲قطر، بعد از ۲نمایش درخشان تیم ملی در ۲مسابقه روبهروی اروگوئه و سنگال اتفاق افتاد. این دومینو از سوی رسانههای فارسیزبان مستقر در «انگلیس» شروع شد و حتی به ارسال نامه به فیفا برای جلوگیری از حضور ایران در جام جهانی رسید.
۲نمایش درخشان تیم ملی، موجب تحسین و تعجب سرمربی تیم ملی انگلیس شده بود. ساوتگیت شخصا به اتریش سفر کرد تا تیم ملی را زیرنظر بگیرد و خیلی زود متوجه شود که در قطر، چه حریف سرسختی خواهد داشت. حالا دیگر در انگلیس، هیچ روزنامهای بهخاطر تقابل با ایران خدا را شکر نمیکند و نگاهها به تیم ملی کاملا عوض شده است.
بهصورت همزمان اما عدهای مشغول هجوم بردن به صفحه فیفا و مطرح کردن درخواست حذف ایران از جام جهانی هستند. این موج چند روزی است به راه افتاده و اصرار دارد تا خودش را به مردم ایران ربط بدهد. بسیاری از مردم ایران در هر شرایطی، حامی تیم ملیشان هستند و دوست ندارند این تیم به هیچ قیمتی از تورنمنتی مثل جام جهانی کنار برود.فوتبال در روزهای سخت، همیشه یکی از نقاط اتکای مهم ایرانیها بوده است.
چرا حذف ایران از جام جهانی، سناریوی قابل باوری نیست؟ دلایل زیادی برای پاسخ دادن به این سؤال وجود دارد. اول اینکه برنامهریزی ۳مسابقه ایران در جام جهانی از مدتها قبل صورت گرفته و فیفا درصورت لغو این ۳بازی، با ضرر مالی بزرگی روبهرو خواهد شد. نمیتوان به همین سادگی اسپانسرها را نادیده گرفت و ۳دیدار جام جهانی را لغو کرد. در شرایط فعلی عملا زمانی هم برای معرفی تیم جایگزین وجود ندارد. این نکته را هم فراموش نکنیم که بلیتفروشی هر مسابقه تیم ملی در قطر بهطور کامل انجام شده و لغو این بازیها عملا محال خواهد بود. نه کشور میزبان خواهان چنین اتفاقی است و نه فیفا علاقهای دارد که اینچنین برنامههایش را با تغییر اجباری روبهرو کند.
قبلا هم سابقه نداشته که در آستانه جام جهانی، چنین اتفاقی رقم بخورد. کنار رفتن یوگسلاوی بهدلیل شرایط جنگی و حذف روسیه از دور مقدماتی بعد از حمله به اوکراین، اتفاق افتاد. ایران اما درگیر جنگی با کشورهای همسایه نشده و کاملا بعید بهنظر میرسد که فیفا قصد کنار گذاشتن این تیم از جام را داشته باشد.
فیفا بارها ثابت کرده که اساسا نهاد کاملا محتاطی است. تأیید انتخابات پرماجرای فدراسیون فوتبال نیز نشان داد که آنها تمایلی برای ورود به ماجراهای اینچنینی ندارند. فوتبال ایران به تازگی درخواست فیفا برای صادر کردن مجوز ورود بانوان به استادیومها را پذیرفته و در چنین شرایطی، رابطه فدراسیون و این نهاد بینالملی مثبت ارزیابی میشود.
پس فعلا خطری متوجه فوتبال ایران نیست و ستارههای تیم ملی نیز باید همه تمرکزشان را روی نتیجه گرفتن در این رقابت بگذارند. البته که در جریان برگزاری جام نیز حواشی خاصی برای تیم ملی و لطمه زدن به رؤیای صعود شکل خواهد گرفت اما پسران تیم ملی باید با همه وجود در زمین مسابقه ظاهر شوند و در کنار هم، یک تورنمنت رؤیایی را پشتسر بگذارند.